Nagykereskedelmi rendszerek

A [ t r a f f i c ] rendszert eredetileg kifejezetten nagykereskedelmi tevékenységre fejlesztettük. 16 éve foglalkozunk kereskedelmi rendszerek fejlesztésével, és az évek során a legkülönbözőbb kínálatú, felfogású és kialakítású cégekkel dolgoztunk együtt. Az ő mindennapjaikból alakult ki a [ t r a f f i c ] kereskedelmi rendszer.

A nagykereskedelemben leggyakrabban használt funkcióról néhány mondatban:
 • Megrendelés alapú ügymenet Mind beszerzési, mind értékesítési oldalon megrendelés alapú ügymenet áll rendelkezésre. Naprakészen láthatjuk pl. egy-egy konkrét megrendelés státuszát (mi lett megrendelve, kiszállítva és kiszámlázva), vagy a cikk és partner tartozásainkat (kinek van nyitott rendelése egy adott cikkre, illetve mit, mikor kell egy adott partnernek kiszállítani.) A megrendelés így összetartja a tevékenységet, és egyúttal lehetővé teszi a felelősségi körök szétbontását (pl. üzletkötők, raktárosok, pénzügyesek). A program készít egyedi igények szerint kialakított rendelési javaslatokat, és meg tudja becsülni egy cikk várható szállítási határidejét. Emellett támogatja az előrendelés alapú, szezonális cikkek importálásával és forgalmazásával kapcsolatos speciális feladatokat is.
 • Árképzési és kedvezmény rendszer A program rugalmas és jól karbantartható árképzési- és kedvezményrendszerét általában a program egyik legerősebb oldalának tartják felhasználóink:
  Egy termékeknek korlátlan számú nettó/bruttó, forint/deviza ára lehet. Az árak között összetett átszámolási funkciók állnak rendelkezésre (pl. A Forint bruttó fogyasztói árat, a nettó Euro beszerzési árból adott árfolyammal és szorzóval úgy számolja ki, hogy mindig 990-re végződjön.) Az ilyen jellegű árszámításokat akár be is lehet automatizálni, így pl. egy jelentős árfolyamváltozás kihatását egy gombnyomással végig lehet vinni a származtatott árakon.
  A szokásosan adható kedvezmények mellett számos egyedi kedvezményrendszert is le lehet képezni. A termékeket fa szerkezetű cikkcsoportokba lehet besorolni. Minden cikkcsoporthoz lehet egyedi kedvezményt rendelni (pl. minden télikabát 35%). Akinek ez még mindig nem elég, az partnerenként meghatározhatja az egyes cikkcsoportokra vonatkozó százalékokat, vagy egyedi cikkcsoportosítást vezethet be partnerenként, sőt használhatja a sávos kedvezmény rendszert, vagy az akciós ár funkciót, csak hogy néhány lehetőséget említsünk.
 • Kiemelt partnerek kezelése Vannak partnerek (pl. a multik, akiket egyszerűen másként kell kezelni, mint a többit. Ők a saját cikkszámrendszerüket szeretnék használni, a számlán és árcímkén a saját megnevezésüket szeretnék látni, sőt a számláknak különböző egyedi igényeknek meg kell felelniük, természetesen mindez egyedileg kialkudott árak és kondíciók mellett. A [ t r a f f i c ] az ilyen ügyfelek kiszolgálására is fel lett készítve.
 • Projekt kezelés Főleg az építőiparban elterjedt a projekt alapú értékesítés. A projektre hivatkozva egyedileg megállapított kondíciók érvényesek, pl. meghatározott kedvezmény, szállítási cím, vagy kapcsolattartó. A kiszállított árukat projektenként szét lehet bontani külön gyűjtőszámlákra.
 • Bizományos kereskedelem A program teljes körűen kezeli a bizományos értékesítést (bizományba kapott, adott és továbbadott áruk kezelése, bizományos jelentések készítése és fogadása). A bizományba kiadott áruról a program kifogyásos alapon vezeti, hogy az mikor és milyen kondíciókkal lett kihelyezve, és a jelentések alapján ennek megfelelő számlát tud készíteni.
 • Vonalkódok támogatása A programmal generálhatunk saját vonalkódokat és nyomtathatunk vonalkódos árcímkét vagy polccímkét. A program minden folyamatában támogatja a vonalkódok használatát. Kiemelnénk itt még a mobil adatgyűjtők használatát, mellyel közvetlenül az árunál lehet adatot rögzíteni, ami gyorsítja, egyszerűsíti és megbízhatóbbá teszi az adatrögzítést. Ezeket az adatgyűjtőket a raktárosok mellett gyakran használják utazó ügynökök rendelés felvételre, sőt a kiszállításokat végző sofőrök is.
 • Üzletkötők, ügynökök A program segít a cégen belüli és a külsős üzletkötők teljesítményének kimutatásában, és az ügynöki jutalék pontos kiszámításában.
 • Idegen nyelvű bizonylatok Minden terméknek meg lehet adni több idegen nyelven a megnevezését, mennyiségi és csomagolási egységét. Így a programmal készíthetünk idegennyelvű szállítói ajánlatkéréseket és megrendeléseket, vagy kétnyelvű árajánlatokat, számlákat stb.
 • Intrastat jelentés, termékdíj számítás A programmal automatikusan el lehet készíteni az intrastat és termékdíj jelentéseket.
 • Integrált pénzügy és könyvelés A szállítói és vevői számlák automatikusan megjelennek a pénzügyi és könyvelési rendszerben. A hitelkeret figyeléshez a naprakész vevői tartozások alapján figyelmeztetéseket és tiltásokat lehet bevezetni.