Szállítmányozás és logisztika

A [ t p o r t ] integrált ügyviteli rendszerünket kifejezetten logisztikai és szállítmányozási cégeknek fejlesztettük. A megbízások felvételétől a számla kiegyenlítéséig egy zárt informatika rendszer áll rendelkezésére, melyben nem csak gyorsítani, rendszerezni és hosszútávon dokumentálni tudja a mindennapi tevékenységet, de végre megkaphatja azokat a részletes pénzügyi kimutatásokat, melyek az Ön nyelvén beszélnek.

A szállítmányozás és logisztika területein óriási kihívást jelent az információ áramlás szabályozása és dokumentálása, ezért a [ t p o r t ] rendszerben nagy hangsúlyt fektettünk erre. Rengeteg helyről származó részinformációk áradatát kell összefüggésbe hozni, szétosztani, értelmezni és hosszútávon nyomon követni ahhoz, hogy a tevékenység hatékony és áttekinthető legyen. Hogyan segít ebben a [ t p o r t ]?

Vessünk egy pillantást egy vállalkozás életébe amiben a [ t p o r t ] segítségével a sok részinformáció egységes egésszé áll össze: a sofőr küld nekünk egy SMS-t, hogy lepakolt és lejelenti a kilóméteróra állást is. A program tudja, hogy milyen megbízást teljesített éppen, ezért ezt az üzenetet, ha kell, ki tudja egészíteni egyéb adatokkal. A fuvarfelelős a központban rögtön látja, hogy a megbízás pontosan teljesítve lett és egy emailben vagy SMS-ben értesíti a megbízót. Egyúttal a pénzügyes kolléga is látja, hogy ezt a fuvart ki lehet számlázni. A fuvarszervező a programban ellenőrzi a sofőr maradék vezetési idejét, valamint a lepakolás helyszínét és ez alapján úgy dönt, hogy el kell térnie az eredeti tervtől és a sofőrnek egy másik fuvart jelöl ki. Erről értesíti a sofőrt SMS-ben, és a többi kollégát a rendszerfigyelmeztetésen keresztül. A megbízótól néhány órával később érdeklődnek, az ügyfélszolgálaton egy gombnyomásra látják az ügyfél megbízásait, és a kolléga megnyugtatja, hogy 10:32 perckor a sofőrünk jelezte az áru lepakolását. A műhelyben a kolléga látja, hogy még 23000km van hátra a következő kötelező szervizig, de már 2000km-en belül esedékes lesz a következő olajcsere. Ráadásul két héten belül lejár a sofőr orvosija, ezért erről is SMS-ben értesíti a sofőrt...

 • Cégen belüli adatmegosztás
  A fuvarszervezéstől a géppark kezelésen át a könyvelésig mindenki egy rendszerben dolgozik, és közösen használja az összes rendelkezésre álló információt.
 • Belső kommunikáció
  A munkatársak a rendszeren belül egymásnak küldhetnek üzeneteket, melyekről ellenőrizhetik, hogy ki mikor olvasta/nyugtázta. Kritikus adatok módosításakor a program automatikusan felajánlja a többi felhasználó értesítését.
 • Elektronikus iktatás
  Minden rendelkezésre álló elektronikus dokumentumot a programban közvetlenül a megbízás, illetve a fuvar adatai mellé iktathatunk. Így rögtön rendszerezve van a dokumentum áradat. Számos dokumentumot a programból közvetlenül nyomtathatunk (megrendelés visszaigazolás, CMR, számla)
 • SMS alapú kapcsolattartás
  A rendszerben közvetlenül fogadhatunk és küldhetünk SMS-eket. A beérkező SMS-ek nem csak egy telefonra érkeznek meg, hanem minden felhasználó élőben követni tudja a teljes beérkező és kimenő SMS forgalmat. Az SMS-ek hosszútávon dokumentálják egy-egy fuvar során bekövetkezett események pontos sorrendjét és idejét. Az SMS küldés ráadásul jelentősen csökkenti a határokon átívelő mobil kommunikáció költségeit is.
 • Nyomkövető rendszer integrálása
  A rendszerbe integrálni lehet a gépkocsik műholdas nyomkövető rendszerét (amennyiben a nyomkövető rendszer ezt támogatja). A GPS koordinátákból a program meg tudja állapítani a vezetési időket is, és hozzárendeli a sofőr adataihoz, így valósidejű vezetési idő nyilvántartást vezethetünk. A program a hatályos előírásokat ellenőrzi, a szabálysértéseket kiemeli, és a maradék vezetési időket az egyes szabályok szerint percre pontosan kiszámolja.